Att inte känna sig tillräcklig

Idag har vi varit på Bvc för kontroll av vikt. Liten väger nu 3576 g. Han går upp som han ska, men ligger lite i underkant. Tårarna började såklart rinna när hon sa de. Jag känner mej otillräcklig. De kombinerat med noll i nattens sömn resulterar i en dag med massa tårar. Jag tycker att han äter och äter och äter. Min fantastiska syster sa att ja skulle skita i vad de sa. Alla vågar är olika kalibrerade, och dom vet inte om han är i underkant förrän man vägt ett par gånger på deras våg. När vi kom hem igen käkade vi räksallad som vi köpte med oss från Vita Villan. Jag åt ett par tuggor och sen gick jag upp och la mig. Anders tog Vilgot som också sov. När jag sovit 2 h så vaknade jag. Samtidigt kom Anders med en hungrig Vilgot. Han käkade och sedan myste vi lite innan vi gick upp. Vilgot verkar köra på en metod dom jag inte alls är med på. Han kallar den förmodligen för Sova-varannan-natt-och-hålla-mamma-vaken. Imorn kommer Bvc hem och snokar. De är visst dax för hembesök. Jag kan inte alls förstå mej på de då vi var där idag.. Håll till godo säger ja, för de här är inget som kommer komma upp ofta i bloggen...


Kommentarer
Postat av: Anna Katana

Lita på din systers ord. Han äter ju som han ska och så. Du ska se att det inte är någon fara.
Antagligen var du överkänslig efter lite sömn ofta, är vi flesta när vi inte sovit.

Allt kommer gå galant! (:

2012-07-17 @ 15:56:02
URL: http://annakatana.devote.se
Postat av: Alexandra

Förstår din oro och hur du känner. Men så länge han följer SIN kurva är det ingen fara. Vår Freja ligger två kurvor under "medelkurvan" men både läkaren och bvc säger att det ser jättebra ut, för hon följer sin egen kurva. :) Det rättar nog till sig, han är ju så liten ännu!

2012-07-17 @ 16:02:14
URL: http://frejasmama.blogg.se
Postat av: Katarina

Så fin han är er lilla Vilgot.
Mina tre barn har alla legat i underkant. Amma på du och strunta i BVC för ett tag. De har många pekpinnar att ge men du känner din bebis och vet hur han mår.
Kram K

2012-07-17 @ 18:21:23
URL: http://kaatzi.blogspot.com
Postat av: Daniela

typiskt bvc!!!!!
De viktiga är att han följer sin egna kurva, inte deras kurvor!!!! En del bvc-tanter är hemska och andra är kanonbra, min egna har jag pprecis utbildat lite extra ang, andning och navlar hos nyfödda.... =/ Så oroa dig inte går han upp i vikt som han ska är de ingen fara!!!!!!

2012-07-17 @ 18:21:49
Postat av: Magdalena

Vad har han för fint på sig? Isak höll varje morgon på att kämpa med att kunna fisa/bajsa. Precis som du säger så är som om något sitter på tvären och dom har väl helt enkelt inte kommit på rätta knycket än :) det finns också fisventiler (tror jag det heter) på Apoteket. Vi körde semperdroppar och minifom så behövde aldrig testa en sån. Håller med övriga, så länge han följer sin kurva är det bra. Men jag hade nog också lipat, man är sjukt sårbar i början. Kram

2012-07-17 @ 19:03:33
URL: http://barbaskon.blogg.se
Postat av: Elin - mamma till Jasper & pyret i magen

De är nog ingen fara för din lille plutt! :)

Herregud va fin han är! K.Ä.R.L.E.K med STORA bokstäver! :)

Kram på dig, DU , just DU är de bästa för ditt barn och du ska inte behöva känna dig otillräcklig! Visst kan man göra det men Jasper var en månad innan han ens kommit upp till födelsevikten.

2012-07-17 @ 19:41:33
URL: http://elinstenbergn.wordpress.com
Postat av: Linda - 3barns tvillingmamma

Krånglar hans lilla mage så finns minifom på Apoteket. Det har hjälpt mig. Viktigt är att han får rapa/kräka. Hihi
Detta med sömnen, det är lite sömn i början, håll ut, du fixar detta!
Kram till dig!

2012-07-17 @ 21:20:20
URL: http://Lindabt.blogg.se
Postat av: Magdalena

Får man fråga vart den är köpt? Den var så fin! Ja det hjälpte Isak, det tar ju nån dag men sen märkte man att det blev bättre. Det jobbiga är bara att man ska komma ihåg att ge det innan man ammar. Och på natten är det värst att komma ihåg då man är så borta själv! Man får gråta! Du gråter av omtanken för din lilla kille ju:) Ett tag hade Isak så ont i magen så jag började gråta när han helt plötsligt kunde bajsa! Haha. Helt sjukt va blödig man blir. Ibland kan det hjälpa att ta tempen (helt sjukt trick egentligen), det kan liksom få fisen på tvären att hitta rätt;)

2012-07-17 @ 21:22:00
URL: http://barbaskon.blogg.se
Postat av: Malin

Håller med syrran din skit i vad dom säger så länge han går upp och mår bra! Fiiin kille :D

2012-07-17 @ 22:31:29
URL: http://onewayforward.blogg.se
Postat av: Sasha

Äsch du ska verkligen skita i vad dom säger, sålänge han är lycklig och ser bra ut så ska man vara nöjd, det är ju likadant med människor, ska man ta de efter samma kurva så skulle ju hälften av de normalviktiga vara överviktiga tillexempel och några skulle klassas som underviktiga även fast man är normalviktig.
Besöket imorgon kommer gå super bra!
Han är så himla söt lilla Vilgot :)
Sv; Jag skulle åkt till Tyskland om 3 timmar...men blev inställt för en timma sen :/ har otur med resor nu alltså..:/
Kram

2012-07-18 @ 00:43:01
URL: http://sashas.se
Postat av: Sandra

Sicken liten goding! Vad fin han är. :)

2012-07-18 @ 02:12:03
URL: http://majsandra.wordpress.com
Postat av: Linda - 3barns tvillingmamma

Du kommer klara detta galant! :)

2012-07-18 @ 08:51:10
URL: http://lindabt.blogg.se
Postat av: Anonym

Men åh så fin! :D

Ja det är så mysigt när han har börjat le när man pratat med han och inte bara ler pga känningar i magen!

2012-07-18 @ 09:48:34
URL: http://Mammaemelie.se
Postat av: Yohannas.se

Alldeles perfekt är han, och det kvittar väl - mår han bra och det känns bra för dig så lovar jag dej han har det bra. Vikten kan bara ruuusa i perioder och i perioder kanske går så sakteliga framåt. Peppa dig själv! Ät å drick superbra grejor så kommer mjölken fetta till sig lite å det är det enda du kan göra - allt annat ger du honom redan, kärlek - tid och värme. Han är sååå nöjd. Annars hade det märkts. Kram!!!

2012-07-18 @ 10:28:19
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Postat av: Renata

Håller med din syster! :) men visst blir man knäckt när man fortfarande är helt slut sen förlossningen och så ovan vid vakna nätter... Håll ut det blir bättre!

2012-07-18 @ 10:49:12
URL: http://renatas.blogg.se
Postat av: Alexsandra, nybliven mamma till Nils

Vad fin sonen är :) bry dig inte om dem och lyssna på din syster. Om Vilgot inte får i sig tillräkligt mycket mat märker du det... han tok skricker isånafall.

SV: aah man ser verkligen vem som är mamman här.

magdropparna märker jag väll inte nämvärt någon skillnad men verkligen miniformen då så fort han får lite sånt innan maten så pruttas det massor :P , miniform tar sönder luftbubblorna i magen så dem inte får ont i magen.

2012-07-18 @ 11:07:09
URL: http://alexsandralotman.blogg.se
Postat av: Anders

Älskling du är verkligen inte otillräcklig du är jätte bra som mamma och är helt underbar på alla sätt ♥ glöm aldrig det! Både jag och Vilgot älskar dig såååååååååå mycket. Puss på dig.

2012-07-18 @ 12:22:02
Postat av: tess

men sötaste lilla pojken då!! :) och du, bry dej inte om ifall de säger att han ligger lite i underkant, alla barn är olika och fungerar på olika sätt. Så länge han äter, går upp i vikt och mår bra så är det inge fel!!! slappna av och njuuuut ist, tiden går så otroligt fort :)

Vi mår bara bra! Har lite problem med en tös som vill vara vaken om nätterna här med :P Jobbigt till tusen.. Tur att hon är söt ;) hihi

Kram

2012-07-18 @ 12:52:25
URL: http://mymiracle.blogg.se
Postat av: Anna-gravid i v 40+0

Det är ingen fara! Både jag och min syster har legat under kurvorna både vid förlossningen och efter. Bör tillägga att Kag idag är 180 lång och väger 85 kilo så det behöver inte betyda någonting alls att man inte riktigt följer kurvan!:)

2012-07-18 @ 20:16:46
Postat av: Malin

sv: Semper dropparna är långtidsverkande och miniform ska man ge vid varje mål, glömde jag märkte jag skillnad direkt. Miniform slår sönder gasbubblorna så dom blir mindre och kommer ut. Kan inte riktigt hur dom verkar eller så men dom var guldvärda. Jag frågade på BVC för jag ville inte ge henne massa droppar hur länge som helst då sa dom att miniform är ett läkemedel som inte ger någon biverkning överhuvudtaget så man kan köra med det så länge och mycket det behövs. Nu är Thelma 3½ mån och vi slutade för ca 2 veckor sedan och det har gått jätte bra.

2012-07-18 @ 20:36:17
URL: http://onewayforward.blogg.se
Postat av: victoria

Nämen vilken liten snutt!!! Bry dig inte om kurvorna jag lovar att det kommer räta ut sig med tiden!! Ta hand om dig och mys som bara den med lillen! kram på dig! :)

2012-07-18 @ 21:14:19
Postat av: Malin

sv: På apoteket köpte vi bägge, ja det skadar aldrig att prova. men ge det några dagar det tar ju några dar innan magen stabiliserar sig. Sen står det tio droppar på flaskan men vissa barn kan behöva 20 droppar vid varje tillfälle så man får prova sig fram. :)

2012-07-18 @ 22:01:45
URL: http://onewayforward.blogg.se
Postat av: thinki.se

En sån fin bebis du har. Bry dig inte om BVC´s tjat. De har varit sånna i alla år. Du vet bäst själv för ditt barn. Kraam och lycka till.

2012-07-18 @ 22:35:25
URL: http://www.thinki.se/wp
Postat av: elfina

jätte söt. Jag tycker hembesöken är, dem får en överblick hur han kommer bo. Vita villans kebabpizza är oslagbar!!!

2012-07-19 @ 10:35:11
URL: http://www.elfinas.blogg.se
Postat av: Emelie

Smidigt med egen fotoskrivare! Fast pappret kanske är dyrt?
Hur har första tiden hemma varit nu då tycker du? :)

2012-07-19 @ 11:27:14
URL: http://mammaemelie.se
Postat av: Cissi - mamma till Emma och gravid med smurfen

Jättefin liten kille! Emma låg och ligger fortfarande i underkant, trots att hon åt, och äter som en häst! Alla har olika ämnesomsättning helt enkelt, precis som vi vuxna! Tror det rätar till sig tills nog!

2012-07-19 @ 20:23:19
URL: http://nastanperfekt.blogg.se
Postat av: Maria

Jag låg alltid själv i underkant ända sedan jag fötts typ, men det blev ju folk av mig ;) Det är nog ingen fara alls, det viktiga är att aptiten är bra och att han får i sig de näringsämnen som behövs :) Säger mitt bondförnuft iaf, jag har ju aldrig haft barn själv..

2012-07-20 @ 10:21:23
URL: http://www.marvelicious.blogg.se
Postat av: amelia

söt! :)

2012-07-20 @ 11:46:15
URL: http://ameliasmagazine.blogg.se
Postat av: Ereeka - 20årig mamma till Jasmine ♥

Stort grattis till eran fina prins! Visat är det underbart :D
Jag tror att han mår bra och får det han behöver. Mat och kärlek från de som betyder mest för honom. Och han hade juh gått upp i vikt, så lyssna inte på dom :)
Konstigt att dom skulle komma på hembesök dagen efter ni varit dit? Vi har bara fått ett hembesök av BVC, och det var första gången Jasmine skulle vägas och så sen vi hade kommit hem från BB. :)

2012-07-22 @ 10:27:23
URL: http://ereeka.se
Postat av: Alizze♥

Åh, så sööt!♥

2012-07-22 @ 20:02:17
URL: http://alizzze.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0