Recept: Snabb och god rabarbersaft

Idag har jag gjort den kanske godaste och lättaste rabarbersaften!
Tänkte även bjuda på receptet :)

receptet ger ca 3 liter, Spädes efter smak, cirka 1x1

1 kg rabarber
1.5 l vatten
4.5d lströsocker
1 st
citron, saften från den. (jag hade dock ingen citron utan körde med citronsaften)

1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.

2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.

3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska. (Flaskorna ska vara varma, så häll kokande vatten i de ett tag innan)





De finns ingen mer svalkande dryck en varm sommardag, som ett glas iskallt glas rabarbersaft!

Glöm inte gissa när bebis kommer

Kommentarer
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen

Gud så gott med rabarberpaj, måste göra egen någon gång :D

Hihi så roligt att du gissar när bebis kommer, väldigt många som tror på en pojke faktiskt :D Ska bli spännande att se sen!

2012-05-31 @ 16:05:58
URL: http://fikamed.wordpress.com
Postat av: Linda

åh så gott, det vattnas i munnen...älskar rabarber!

2012-05-31 @ 16:46:20
URL: http://lindanymark.wordpress.com
Postat av: sofie

jag har aldrig vågat mig på att göra saft, men detta lät ju inte allt för svårt! Kanske jag borde ta och testa!

2012-05-31 @ 22:13:29
URL: http://blomstertappan.blogg.se/
Postat av: Jenny

Om du har i några deciliter röda vinbär också så blir de dessutom fin rosa färg på saften;-)

2012-06-01 @ 10:50:43
Postat av: elfina

åh va gott, va duktig du är!!!

2012-06-01 @ 22:25:45
URL: http://elfinas.blogg.se/
Postat av: Fiffi

Åh rabrabersaft är ju bara SÅÅÅÅÅÅÅ gott!! Duktig du är!

2012-06-04 @ 07:31:32
URL: http://prinsessbakelsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0